Ajankohtaiset tiedotteet

<< Palaa

Suomi Finland 100

Suomi 100 kunnioittaa sankarivainajiaan!

Klubimme toiminta on saamassa valtakunnallista näkyvyyttä. Valtioneuvoston kanslia on nimittäin 9.3.2016 liittänyt hakijan ”Tampereen Suomalainen Klubi” hankkeen "Suomi 100 kunnioittaa sankarivainajiaan" Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan.

Anomuksemme tiivistelmässä totesin: ”Järjestetään 6.12.2017 kaikkien mieliin jäävä kunnianosoitus korkeimman mahdollisen uhrin isänmaansa puolesta antaneille sankarivainajille asettamalla Tampereen Kalevankankaalla jokaisen sankarihautakiven eteen tai taakse seisomaan kyseisen haudan henkilön hänen kuolinhetkensä ikätoveri.”

Suomi 100 ohjelmapäällikkö Suvi Innilä lähetti minulle vielä erikseen viestin, jossa hän toteaa: ”Kiitokset hienosta ehdotuksestanne Suomi 100 -ohjelmaan. Idea on hyvä ja teko varmasti symbolisuudessaan koskettava, joten näkisimme tämän mielellämme merkittävänä osana itsenäisyyspäivää vuonna 2017. Ja näkisimme, että teko saisi voimaa siitä, jos se toteutettaisiin useammissa kaupungeissa yhtä aikaa.” Hän innosti meitä haastamaan mukaan muut suomalaiset klubit tekemään vastaavaa samaan aikaan meidän kanssamme muissa suomalaisissa kaupungeissa. Näinhän me teemme!

Tämä pääsy valtakunnalliseen ohjelmaan kannustaa meitä nyt entistä pontevammin hoitamaan asiaa! Työt ovat alkaneet!

Kalervo Sipi

projektivastaava

Julkaistu 21.03.2016