Tapahtumien muistiot

<< Palaa
09

Lauantaina 9.6. soudettiin VII Suomalaisen Klubin kirkkovenesoutu, joka tällä kerralla oli nimeltään "Kyrösselän Soutu".  Vene vesille Ikaalisten Riitialan Heittolanrannassa ja ylös Hämeenkyrön Kyröskosken venesatamassa ja Hämeenkyrön Talviuimareiden saunarannassa.  34 km lähes peilityyntä pirkanmaalaista järvenpintaa.

Veneessä olivat mukana perämiehenä Markku Määttänen ja airoissa osajoukkue Klubiravintolasta Christina Suominen, Kaisa Lähteenmäki, Teija Vainiola ja Mika Luotio sekä Tuure Mutikainen, Timo Ikkala, Pasi-Heikki Rannisto, Jyrki Pentinlehto ja Reijo Lairto.  Puuhamies Timo Tulosmaa jättäytyi hammasvaivaisena rannalle ja Mika souti kokkamiehenä kahta airoa.  Aikamoinen suoritus. 

Aluksena oli vanha kunnon 1+10 paikkainen "Naakka", jolla aikanaan soudettiin Klubin 120-vuotisjuhlasoutu Virroilta Tampereelle.  Naakkavarustamon edustajana oli Heikki Rantala, joka ansiokkaasti huolehti veneen kuljetuksesta lähtöpaikalle ja päätepisteestä takaisin kotiin.

Mutta annetaan Reijo Lairton kertoa:

"Kaikki toimi loistavasti, lounas oli hyvä ja runsas. Loppusauna lämmin ja kaalilaatikko lisukkeineen maittava.  Soutuilma ei olisi voinut olla parempi. Tyyni järvi ja ohut pilvipeite suosi soutelijoita.

Heikki "laivanvarustaja" oli trimmannut kulkupelin hyvään kuntoon. Perämies-kapteeni antoi hyvän tahdin ja vene nousi plaaniin ilman airojen kolinaa.

Erityismaininnan voi antaa arvon ladyille, jotka hoitivat esimerkillisesti osuutensa ilman yhtään valitusta. Vaikka ainakin osa heistä oli ensikertaa kirkkovenesoudussa, ei pienintäkään ongelmaa tahdin pidossa.

Kärkimies Mika joutui aikamoiseen urakkaan soutaessaan kahdella airolla, kaverin puutteessa.  Onneksi hänellä kuntoa riitti ja pitkiä käsiä.

Omasta osuudestani selviydyin yllättävän hyvin. Vähän reisikramppeja oli loppuosalla, mutta leikattu selkäni ei oireillut matkalla.

Oli hienoa olla mukana hyvähenkisessä porukassa ja tutustua "uusiin" ihmisiin niissä oloissa."

Alla muutama näkymä päivän varrelta: